Vaststelling bestemmingsplan Woningbouwlocatie Rounwei Warten en besluit hogere grenswaarde ‘Woningbouwlocatie Rounwei Warten’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, dat de raad op 1 maart 2011 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Woningbouwlocatie Rounwei Warten’ vast te stellen.

Het bestemmingsplan ‘Woningbouwlocatie Rounwei Warten’ maakt de realisatie van 6 woningen mogelijk. Het perceel was eerder opgenomen in het bestemmingsplan Lytse Doarpen welke op 9 december 2009 is vastgesteld door de gemeenteraad. In dit bestemmingsplan is 1 bouwvlak (6 aanééngesloten woningen) opgenomen. Het te realiseren plan gaat echter uit van 3 blokken van 2 woningen waarbij de voorgevelrooilijn verspringt. Omdat de (levensloopbestendige) woningen niet passen binnen het bouwvlak van het geldende bestemmingsplan Lytse Doarpen is er een aparte bestemmingsplanprocedure nodig.

In het nieuwe plan wordt naast private ook publieke ruimte gerealiseerd. Het gebied is toegankelijk over de paden en het pleintje. Hagen en bomen vormen de afscheiding tussen private en publieke ruimte. In de noordoostelijke hoek van het plangebied zijn mogelijkheden voor het gebruiken van een volkstuin. Voor het pleintje worden zes parkeerplaatsen gerealiseerd. Parkeren blijft ook mogelijk aan de straat.

Tevens hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim in dit verband bij besluit van 8 februari 2011, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarde voor geluid ten gevolge van wegverkeerslawaai voor de woningen op het perceel Rounwei 4, 5 en 8 en De Nije Reed 5 te Warten.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit, collegebesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 maart 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen via

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.BPWartenherz01-VA01

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen dit besluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpplan;

  • belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de termijn naast het beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven