Ontwerpbestemmingsplan ‘Tusken de Marren bestaande camping’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan ‘Tusken de Marren bestaande camping’ met ingang van woensdag 16 maart 2011 tot en met dinsdag 26 april 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.TdMcamping-ON01

Aan de zuidwestkant van Akkrum wordt een recreatiezone rondom de huidige camping en jachthaven ontwikkeld. In de recreatiezone worden recreatiewoningen, -chalets, stacaravans en woonboten mogelijk gemaakt met voorzieningen. Om de bouw van enkele modelwoningen ten behoeve van de verkoop op korte termijn mogelijk te maken, wordt parallel aan en vooruitlopend op het bestemmingsplan voor de totale recreatiezone voorliggend bestemmingsplan opgesteld.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is het ontwerp gewijzigd naar aanleiding van opmerkingen van de VROM-Inspectie. In de planregels is permanente bewoning van recreatiewoningen aangemerkt als strijdig gebruik. Er is een eis van bedrijfskundige exploitatie in de planregels opgenomen voor alle recreatieverblijven. De toelichting kent een nadere uitleg over 10 reeds gerealiseerde stacaravans. Deze stacaravans zijn reeds mogelijk op basis van het vigerende bestemmingsplan Akkrum-Nes.

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar de gemeenteraad van Boarnsterhim, Postbus 40, 9000 AA te Grou. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. Kaspers van de afdeling Beleidsontwikkeling en Projecten. Bereikbaar op telefoonnummer 0566-629 313.

Naar boven