Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Wytgaard

In zijn vergadering van 31 januari 2011 heeft de gemeenteraad met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan Wytgaard gewijzigd vastgesteld.

Het plan betreft het gehele dorp Wytgaard inclusief de aan het noorden van het dorp grenzende strook grond, waar ruimte wordt geboden voor dorpsuitbreiding. Voor de bestaande bebouwing is het bestemmingsplan conserverend van aard en worden de huidige functies benoemd.

De wijzigingen betreffen de aanpassing van de planregels aan de terminologie van de Wet administratieve bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Ook wordt de fasering van de nieuwbouw gewijzigd door de aanvang van de te onderscheiden fases van woningbouw (dorpsuitbreiding) één jaar op te schuiven (2010 wordt 2011; etc.). Verder is de aan het plan toegevoegde bedrijvenlijst vervangen door een nieuwe bedrijvenlijst, die is gebaseerd op de categorale bedrijfsindeling anno 2009.

Tenslotte is nog een enkele sloot binnen de gronden waarop de dorpsuitbreiding wordt gerealiseerd in het plan opgenomen en als ‘Water’ bestemd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met de motivering van het besluit en de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 17 maart 2011 voor eenieder ter inzage bij de front office Stadsontwikkeling en -beheer op het Stadskantoor (telefoon 14058). Hier kunt u ook terecht als u vragen heeft over het plan of de procedure.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan tot 28 april 2011 beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Deze kennisgeving, het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar op www.leeuwarden.nl/inzage.

Naar boven