Bestemmingsplan Dorpsstraat-Mariëndaal gewijzigd vastgesteld; Exploitatieplan Dorpsstraat-Mariëndaal vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld en het exploitatieplan is vastgesteld. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het exploitatieplan inzien bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het bestemmingsplan omvat:

Het perceel kadastraal bekend als Gemeente Groesbeek, sectie L, in hoofdzaak de nummers 1842, 2612, 2960, 2963, 4123, 4127, 4585 en 4808. Het plangebied ligt in het centrum van Groesbeek en wordt aan de westzijde begrensd door de Dorpsstraat. Aan de noord- en oostzijde vormen de grenzen van naastgelegen percelen aan de Dorpsstraat en Hoflaan en het park Mariëndaal de begrenzing van het gebied. Het plangebied wordt aan de zuidelijke zijde begrensd door de spoorlijn ten zuiden van de Stationsweg. Het plangebied maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het centrum van de gemeente Groesbeek. Het bestemmingsplan maakt derhalve nieuwe ontwikkelingen mogelijk voor dit plangebied waaronder winkelruimte, appartementen, de herontwikkeling van Mariëndaal, parkeergarages, herinrichting van de openbare ruimte en de aanleg van een parkachtige omgeving. Voor het plangebied is er ook een Beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit Beeldkwaliteitsplan vormt een bijlage bij het bestemmingsplan en maakt hiervan dan ook deel uit.

Daarnaast is samen met het bestemmingsplan het bijbehorende exploitatieplan ongewijzigd vastgesteld. Het exploitatiegebied, waar het exploitatieplan betrekking op heeft, is gelijk aan het plangebied van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders maken hierbij ook conform artikel 6.24 lid 3 Wro bekend, dat met Adriaan van Erk ontwikkeling BV en Habicura/Vestia anterieure overeenkomsten zijn gesloten.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft samen met het ontwerpexploitatieplan van 24 november 2010 tot en met 4 januari 2011 ter inzage gelegen voor zienswijzen. Naar aanleiding van de zienswijzen, is de afwijkingsregel voor antennemasten verwijderd uit de regels van het bestemmingsplan. Op dit punt is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Met ingang van woensdag 16 maart 2011 tot en met dinsdag 26 april 2011 is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende een termijn van zes weken digitaal raadpleegbaar via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0241.BPDorpmariendaal-GVS1en op de gemeentelijke internetsite, www.groesbeek.nl onder plannen en projecten, digitale bestemmingsplannen.

Ook kunnen het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken, het vastgestelde exploitatieplan en de korte zakelijke beschrijving van de bijbehorende anterieure overeenkomsten, gedurende voornoemde termijn worden ingezien in het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1), bij de afdeling VROM, Omgevingsloket. Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan en het exploitatieplan kunt u contact opnemen met de heer H. Verouden van de afdeling VROM, telefoonnummer 024 3996 157.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de raad, of een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzagelegging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan, indien beroep is ingesteld, tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat beroep is beslist. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over het bestemmingsplan en exploitatieplan kunt u contact opnemen met de cluster Volkshuisvesting en Planologie, telefoonnummer 024-39 96 111.

Naar boven