Ontwerpwoonvisie 2011−2020, provincie Zuid-Holland

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland hebben op 18 januari 2011 de ontwerp woonvisie 2011−2020 vastgesteld. Uitgangspunt is een passende woning voor iedereen in Zuid-Holland, nu en in de toekomst.

De ontwerp woonvisie van de provincie Zuid-Holland is van 7 maart tot en met 27 april 2011 in te zien. In deze periode kan iedereen reageren door een zienswijze kenbaar te maken.

Waarop kunt u reageren?

De ontwerp woonvisie bevat een analyse van de woningmarkt, de provinciale visie op de woningmarkt en een beschrijving van de manier waarop de provincie wil sturen. Thema's zijn:

  • 1. Effecten van woningbehoeftenramingen;

  • 2. Kwaliteit toevoegen aan nieuwbouw en bestaande voorraad;

  • 3. Prioritering in nieuwbouw en sloop;

  • 4. Rol en taken van de provincie op het gebied van wonen. De ontwerp woonvisie gaat niet over specifieke (bouw)locaties of over wijzigingen in bestemmingsplannen.

De ontwerpwoonvisie ligt tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis en op de secretarie van uw gemeente. U kunt het ontwerp downloaden via www.zuid-holland.nl/woonvisie.

Hoe dient u uw zienswijze in?

U kunt uw zienswijze(n) schriftelijk of per e-mail indienen bij:

Provinciale Staten van Zuid-Holland

t.a.v. J. Möhlmann, afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Postbus 90602 2509 LP Den Haag e-mailadres woonvisie@pzh.nl

Het is belangrijk dat uw zienswijze zo concreet mogelijk is. Vermeld in elk geval uw naam, adres en overige contactgegevens. Geef ook aan op welk onderdeel van de ontwerp woonvisie uw zienswijze betrekking heeft en wat uw motivering is.

Vervolg

Ieder die een zienswijze heeft ingediend, ontvangt de nota van beantwoording met alle zienswijzen, voorzien van een reactie. De zienswijzen kunnen leiden tot aanpassing van het ontwerp. Provinciale Staten stellen de woonvisie vast.

Meer informatie

Voor meer informatie en met vragen kunt u terecht bij de afdeling Ruimte, Wonen en Bodem van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070-441 8529 of mailadres woonvisie@pzh.nl.

Naar boven