Voorbereiding bestemmingsplan Groot-Centrum

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hierbij kennis van hun voornemen om een nieuw bestemmingsplan Groot-Centrum voor te bereiden.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

De plangrenzen worden globaal gevormd door de Oude Rijn aan de noordzijde, de Prins Bernardlaan en een gedeelte van de Conradstraat aan de westzijde, in het zuiden de Oude Rijn en de oostkant de Oranje Nassausingel.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Voor het gebied rondom de Oude Rijn en het centrum van Alphen aan den Rijn (Hoge en Lage Zijde) gelden verouderde bestemmingsplannen. Het gaat om de plannen: Brittenrust, Ruisdaelstraat, Centrum 1998, Vondelstraat en Beerendrecht. Deze plannen zullen opgaan in een groot Centrumplan, dat de naam Groot-Centrum draagt. De actualisering van de bestemmingsplannen in dit plangebied heeft voornamelijk ten doel te beschikken over een eigentijds flexibel en adequaat ruimtelijk ordeningsinstrument teneinde te kunnen sturen op het beheer en ontwikkeling van het plangebied voor de korte en langere termijn.

Ter inzage

Iedereen kan het voorontwerp bestemmingsplan Groot-Centrum vanaf 10 maart 2011 gedurende zes weken inzien bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke internetsite www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Wonen en leven/ruimtelijke plannen en hun status of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Met ingang van 10 maart 2011 kan iedereen gedurende zes weken schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een inspraakreactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan Groot-Centrum. De (inspraak)reacties richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het over het voorontwerpbestemmingsplan Groot-Centrum gaat.

U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Officemangement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 0172-465 641.

Daarnaast vindt vooroverleg plaats met betrokken instanties als bedoeld in artikel 3.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening. Er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Informatieavond

Op 16 maart 2011 tussen 19:30 uur en 22:00 uur wordt in het stadhuis een informatieavond gehouden. Doel van deze avond is om u te informeren over de inhoud van het bestemmingsplan. U kunt uw vragen stellen en wij zullen deze vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. U bent van harte uitgenodigd bij deze avond aanwezig te zijn.

10 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Naar boven