Verordening tot wijziging van de Pensioenverordening voor registerloodsen

1 februari 2011

De ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie,

Gelet op artikel 15, eerste lid, onderdeel c, en artikel 16 van de Loodsenwet (Stb. 1988, 353);

Besluit:

ENIG ARTIKEL

Artikel 4, wordt als volgt gewijzigd:

a. Het eerste lid komt te luiden:

  • 1. De algemene raad draagt, steeds wanneer daartoe aanleiding bestaat, na overleg met het bestuur van de Stichting Beroepspensioenfonds loodsen, één of meerdere kandidaat vertegenwoordigers, die (gewezen) deelnemer zijn aan een pensioenregeling voor (ex-)registerloodsen van de Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen, voor aan de ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie ter benoeming van een vertegenwoordiger van de Nederlandse Loodsencorporatie als bedoeld in artikel 109 van de Wet verplichte beroepspensioenregeling.

b. Het tweede lid komt te luiden:

  • 2. De benoeming van de vertegenwoordiger, als bedoeld in het eerste lid, als bestuurder van de Stichting Beroepspensioenfonds, vindt plaats nadat de termijnen als bedoeld in artikel 110 lid 7, onder a en b van de Wet verplichte beroepspensioenregeling zijn verstreken en de toezichthouder binnen die termijnen niet heeft kenbaar gemaakt dat met de voorgenomen wijziging van de bestuurssamenstelling niet wordt ingestemd.

c. Na het vierde lid van de Pensioenverordening wordt een nieuw lid toegevoegd, luidende:

  • 5. In afwijking van het derde lid, kan de bestuursamenstelling van Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen, vanaf de datum dat een door het bestuur van de Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen benoemde vertegenwoordiger van de Nederlandse Loodsencorporatie als gevolg van toepassing van artikel 2, zesde lid, van de Inschrijvingsverordening registerloodsen ex-registerloods wordt, bestaan uit tenminste zeven vertegenwoordigers van de Nederlandse Loodsencorporatie, die behoudens drie vertegenwoordigers, lid dienen te zijn van de Nederlandse Loodsencorporatie. Deze vertegenwoordigers dienen ex-registerloods te zijn. De genoemde bestuurssamenstelling duurt voort tot de datum waarop het bestuur van de Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen een nieuwe vertegenwoordiger van de Nederlandse Loodsencorporatie benoemt tot bestuurslid.

Deze verordening treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld door de ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie op 1 februari 2011 te Rotterdam.

De Nederlandse Loodsencorporatie.

Naar boven