Voornemen en ontwerpbestemmingsplan ‘Poldersekade’ te Vuren

Voorbereiding bestemmingsplan

Volgens artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Lingewaal bekend dat zij een bestemmingsplan willen voorbereiden voor het woningbouwproject ‘Poldersekade’ te Vuren.

Geen zienswijzen mogelijk omtrent voornemen tot voorbereiding bestemmingsplan

Volgens artikel 1.3.1., lid 2, Bro melden wij dat wij geen gelegenheid bieden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en dat wij de betrokken onafhankelijke instanties niet in de gelegenheid stellen advies uit te brengen over dit voornemen.

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

Tevens maken burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de terinzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan ‘Poldersekade’ te Vuren.

Toelichting

Ligging

Het plangebied ligt aan de westkant van Vuren en wordt omsloten door de Poldersekade, de Mildijk en De Meent. Het gebied is gelegen tussen reeds bestaande, oudere woningbouw uit de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw en een recente dorpsuitbreiding. De in te vullen locatie sluit ruimtelijk zonder overgangen aan op de omliggende omgeving. Alleen aan de westzijde is de grens harder. Hier loopt de Poldersekade. Dit is een oude gekromde laan met een dubbele, hoge bomenrij.

Het gebied waarin de locatie zich bevindt, wordt voornamelijk gekenmerkt door kleinschalige woningbouw. In het plangebied waren de opstallen van een drukkerij en enkele woningen aanwezig. Deze zijn inmiddels gesloopt en het terrein ligt momenteel braak.

Bouwplan

In totaal zijn er binnen het plangebied veertig grondgebonden woningen gepland, waarvan twintig woningen in de sociale huur- en/of koopsector.

Langs de Poldersekade worden vier bouwblokken gerealiseerd. drie blokken (van vijf woningen elk) bestaan uit geschakelde eengezinswoningen ten behoeve van de huursector, en één blok (met zes woningen) uit geschakelde eengezinswoningen ten behoeve van de koopsector.

Het bouwblok aan de Mildijk bestaat uit vier geschakelde eengezinswoningen ten behoeve van de koopsector. Dit bouwblok bestaat uit twee bouwlagen met een kap.

Aan de straat die een verbinding vormt tussen de Schootsveld en De Waay worden twee

bouwblokken gerealiseerd. Eén bouwblok (noordelijk) bestaat uit acht geschakelde

seniorenwoningen ten behoeve van de koopsector en één bouwblok (zuidelijk) bestaat uit zeven geschakelde seniorenwoningen ten behoeve van de huursector. De bouwblokken bestaan uit één bouwlaag met kap.

Inzagentermijn

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 10 maart 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345 63 40 00.

Daarnaast kun u via de internetsite (www.lingewaal.nl onder actueel / bestemmingsplannen / plannen in procedure) kennisnemen van het ontwerpbestemmingsplan. Tevens op de volgende site: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.BpVrnPoldersekade-OW01.

Zienswijzen

Eenieder kan met ingang van 10 maart 2011 gedurende zes weken tot en met 20 april 2011 een zienswijze indienen naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken bij ons college indienen, postbus 1014, 4147 ZG Asperen. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de motivering van uw zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Degene die een mondelinge zienswijze wil indienen, kan hiervoor een afspraak maken. Onze voorkeur gaat echter uit naar een schriftelijke zienswijze.

Asperen, 9 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven