Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Gravenkasteel 26 te Gastel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend dat op grond van artikel 3.8, eerste lid, Wet ruimtelijke ordening, gedurende een termijn van 6 weken ingaande op donderdag 10 maart 2011 het ontwerpbestemmingsplan Gravenkasteel 26 te Gastel voor eenieder ter inzage ligt bij de receptie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel. Tevens is het plan te raadplegen via de gemeentelijke website: http://1706.ropubliceer.nl. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van 2 woningen op het perceel aan de Gravenkasteel 26 te Gastel.

Daarnaast zijn burgemeester en wethouders van Cranendonck voornemens om ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder hogere geluidwaarden vast te stellen vanwege verkeerslawaai ten behoeve van de realisering van de twee woningen aan de Gravenkasteel 26 te Gastel.

De reden daarvan is dat de voorkeursgeluidgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. Maatregelen zoals verlaging van intensiteiten, verandering van verharding en maatregelen als wallen en schermen zijn stedenbouwkundig, verkeerstechnisch en financieel niet haalbaar en akoestisch niet doelmatig.

Het ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken liggen conform de bepalingen van artikel 110c, lid 1 Wet geluidhinder en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ‘Gravenkasteel 26 te Gastel’ ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Cranendonck, Capucijnerplein 1 te Budel.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel. Een mondelinge zienswijze kunt u indienen bij de balie van het gemeentehuis.

Naar boven