Ontwerpprojectbesluit bouwproject gezondheidscentrum, Zworrelstraat 81 te Herwijnen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken op grond van artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening, de ter inzage legging bekend van het ontwerpprojectbesluit en de bouwvergunning voor het ‘bouwproject gezondheidscentrum Zworrelstraat 81’ te Herwijnen met de daarop betrekking hebbende stukken.

Toelichting

Het bouwplan betreft het verbouwen en uitbreiden van een huisartsenpraktijk tot/naar een gezondheidscentrum op het perceel, kadastraal bekend gemeente Herwijnen, sectie U, nummer 1137 (groot 234 m2, zijnde de oppervlakte van de bestaande huisartsenpraktijk) en een hierop aansluitend perceelgedeelte met de nummers 1169 en 1017 (groot 404 m2, zijnde de oppervlakte van het omliggende terrein), plaatselijk bekend Zworrelstraat 81 te Herwijnen.

Een uitbreiding van de medische disciplines, een toenemende vraag naar zorgvoorziening in combinatie met de beperkte voorzieningen/ruimte op dit moment en behoefte aan efficiëntere en praktischer werkruimtes, zijn de hoofdredenen voor het bouwplan.

Dit planvoornemen past niet in het geldende bestemmingsplan ‘Kom Herwijnen 1988’.

Inzagentermijn

Het ontwerpprojectbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 10 maart 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345 63 40 00.

Daarnaast kun u via de internetsite (www.lingewaal.nl onder actueel / bestemmingsplannen / plannen in procedure) kennisnemen van het ontwerp-projectbesluit. Tevens op de volgende site: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.PbZworrelstraat81-OW01

Zienswijzen

Eenieder kan met ingang van 10 maart 2011 gedurende zes weken tot en met 20 april 2011 een zienswijze indienen naar aanleiding van het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken bij ons college indienen, postbus 1014, 4147 ZG Asperen. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de motivering van uw zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Degene die een mondelinge zienswijze wil indienen, kan hiervoor een afspraak maken. Onze voorkeur gaat echter uit naar een schriftelijke zienswijze.

Asperen, 9 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven