Ontwerpbestemmingsplan Maria van Hongarijedreef en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto artikel 3:11 en 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 10 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Maria van Hongarijedreef en het ontwerpbesluit hogere waarden.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied omvat een gebied van circa 4 ha, dat is begrensd door de Donaudreef, de Jacoba van Beierendreef, de Katherijn van Leemputdreef en de Aïdadreef.

Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van de bouw van ongeveer 300 woningen met bijbehorende gebouwde parkeervoorzieningen en inrichting van de omliggende openbare ruimte.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder en hoofdstuk 4 van het Besluit geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt vanwege wegverkeerslawaai en spoorweglawaai overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding en het ontwerpbesluit hogere waarden ligt met ingang van 10 maart 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 20 april 2011 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht.

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht.

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Overvecht

    Zamenhofdreef 17, Utrecht.

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Het digitale ontwerpbestemmingsplan Maria van Hongarijedreef is ook in te zien via internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

De heer J.G.A. Stel

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: ‘zienswijze bestemmingsplan Maria van Hongarijedreef’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860278) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging. De terinzagetermijn loopt tot en met 20 april 2011.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder dienen bij:

Het College van burgemeester en wethouders

t.a.v. StadsOntwikkeling

Afdeling Milieu & Duurzaamheid

De heer H. Scholtes

Postbus 8406

3503 RK Utrecht

Onder vermelding van: ‘zienswijzen hogere waarden Wet geluidhinder Maria van Hongarijedreef’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur telefonisch, op telefoonnummer 030-2863767 een afspraak worden gemaakt tot drie werkdagen voor de afloop van de termijn van de terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven