Ontwerpbestemmingsplan Burgemeester Veenhovenplein 1 de Wijk

De ontwikkeling van het bestemmingsplan voor het perceel Burgemeester Veenhovenplein 1 in de Wijk is zover gevorderd dat de officiële procedure van start gaat. Burgemeester en wethouders van De Wolden maken de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan bekend. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming van het perceel Burgemeester Veenhovenplein 1 de Wijk in de bestemming ‘Centrum’.

Het plan bestaat uit de sloop van het huidige pand de ‘Oude Hogenkamp’ en de bouw van een nieuw gebouw volgens de bestaande hoofdvorm en architectuur.

De begane grond van het nieuwe pand kan gebruikt worden voor centrumfuncties zoals een kantoor of winkel. Op de eerste verdieping bestaat ruimte voor vijf woonappartementen.

Ook het perceel Burgemeester Veenhovenplein 2 de Wijk maakt deel uit van het bestemmingsplan vanwege de verplaatsing van de hier aanwezige bijgebouwen naar het perceel Burgemeester Veenhovenplein 1.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat een toelichting, verbeelding en regels.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het concept raadsbesluit liggen van 10 maart 2011 tot en met 20 april 2011 ter inzage. Inzien kan via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde;

  • dewolden.nl onder inwoners / bouwen en wonen / bestemmingsplannen;

  • www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Iedereen kan tijdens de bovengenoemde termijn bij de gemeenteraad een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijk kunt u dit doen via Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Indien u mondeling uw zienswijze wilt geven, maakt u vooraf een afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, T. 14 0528.

Zuidwolde, 9 maart 2011

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven