Vaststelling bestemmingsplan Zelling Ver Hitland, Nieuwerkerk aan den IJssel

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Zuidplas bij besluit van 1 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Zelling Ver Hitland’ te Nieuwerkerk aan den IJssel heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het plangebied is gelegen tussen de Hollandse IJssel en de Groenendijk te Nieuwerkerk aan den IJssel, grenzend aan de bestaande buurtschap Ver Hitland.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een plankaart (verbeelding) en regels en gaat vergezeld van een toelichting. De planologische doelstelling van het bestemmingsplan is herontwikkelend van aard, waarbij bedrijfsactiviteiten worden omgezet in woningbouw. Het ontwerp omvat in hoofdzaak nieuwbouw in de vorm van in totaal 35 woningen, waarvan 26 vrijstaande woningen en 9 appartementen, plus twee bestaande woningen.

Terinzagelegging

Met ingang van donderdag 10 maart 2011 ligt het raadsbesluit tot vaststelling en het vastgestelde bestemmingsplan ‘Zelling Ver Hitland’ met bijbehorende stukken, gedurende 6 weken ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Daarnaast zijn het vastestellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken vanaf bovengenoemde datum digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpZellingVH-Va01). Het plan is ook te downloaden vanaf de .FTP server van de gemeente (http://zuidplas.gemeentedocumenten.nl/. Op de website van de gemeente Zuidplas is het plan tevens als .pdf-bestand in te zien (www.zuidplas.nl).

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen hebben ingediend beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u geen zienswijzen hebt kunnen indienen maar wel kunt aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest kunt u ook beroep instellen.

Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Nieuwerkerk aan den IJssel, 9 maart 2011

Naar boven