Vastgesteld bestemmingsplan en MER The Dutch Zuidbaan te Spijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7:20 e.v. van de Wet milieubeheer bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 januari 2011 het bestemmingsplan ‘The Dutch Zuidbaan’ alsmede de milieueffectrapportage ten behoeve van dat bestemmingsplan heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Verder heeft de gemeenteraad besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het kostenverhaal van de grondexploitatie anderszins is verzekerd door middel van een anterieure overeenkomst met de initiatiefnemer.

Het besluit tot vaststelling en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 10 maart 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 tot 13.00 uur en op donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via 0345-634000.

Daarnaast kunt u via de internetsite www.lingewaal.nl onder actueel → bestemmingsplannen → plannen in procedure) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (bestemmingsplannen → Gelderland → Spijk) het vastgestelde plan inzien.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20119, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan, alsmede die belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden. De belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen, kan eveneens van deze beroepsmogelijkheid gebruik maken.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Asperen, 10 maart 2011

Naar boven