Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Gorinchem-Noord’

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 27 januari 2011 het bestemmingsplan ‘Gorinchem-Noord’ gewijzigd heeft vastgesteld. Met ingang van woensdag 9 maart 2011 ligt voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage:

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Gorinchem-Noord’ met de daarbij behorende stukken.

Het plangebied van dit bestemmingsplan omvat het toekomstige bedrijventerrein ‘Groote Haar’, de te realiseren halte Papland e.o., de percelen ten zuiden van de Haarweg (o.a. de huidige locaties van de kynologenclubs), het scholengebied Hoefslag, de begraafplaats en het terrein van de gemeentelijke buitendiensten e.o. Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • de rijksweg A27 (westelijke grens);

  • de bebouwingscontour (globaal als noordelijke grens);

  • het Merwedekanaal (oostelijke grens);

  • de Betuwelijn (zuidelijke grens).

Het bestemmingsplan ‘Gorinchem-Noord’ is ondermeer opgesteld voor het realiseren van het bedrijventerrein ‘Groote Haar’ met de (tijdelijke) ontsluiting op de rijksweg A27 en de halte ‘Papland’. Naast deze ontwikkelingen worden in het bestemmingsplan andere planontwikkelingen in Gorinchem-Noord mogelijk gemaakt c.q. voorbereid, zoals windenergie, ecologische verbindingszone, uitbreiden van de begraafplaats aan de Haarweg incl. een crematorium, de sporthal aan de Hoefslag met omliggende infrastructuur (is al gerealiseerd), de uitbreiding van de daar gelegen moskee met een religie gerelateerd multifunctioneel gebouw en de realisatie van de woon-werkwoningen aan de Kleine Haarsekade. De te handhaven bestaande functies in het plangebied, waaronder woningen, worden gerespecteerd. Voor deze functies wordt een actuele bestemmingsplanregeling opgenomen.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Gorinchem-Noord’ wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop ‘Vastgestelde plannen’ → Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Gorinchem-Noord’ staat een link naar deze landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website staat tevens een link naar de bronbestanden van het bestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden bij de ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraadkenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Voorlopige voorziening

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Voor informatie over het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het indienen van beroep kunt u contact opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling via telefoonnummer 0183-65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

Gorinchem, 8 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven