Ontwerpbestemmingsplan Veemarktkwartier 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan

‘Veemarktkwartier 2010’ van vrijdag 11 maart 2011 tot en met donderdag 21 april 2011 voor eenieder voor zienswijzen ter inzage ligt. Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘Veemarktkwartier’ omvat het gebied direct ten noordoosten van de Heuvel en ten zuiden van de Spoorlaan. Het plangebied wordt begrensd door de Heuvelring in het westen en de Spoorlaan in het noorden. Aan de oostzijde loopt de plangrens via de achtertuinen van de panden aan de Tivolistraat en volgt dan de Dunantstraat. Aan de zuidzijde loopt de plangrens via de St. Josephstraat, de achterzijde van de percelen aansluitend op de Heuvel en de Heuvelring. Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van de huidige voor het gebied geldende, verouderde plannen. Daarnaast is de voorgenomen aanwijzing van een deel van het gebied tot Rijksbeschermd Stadsgezicht in het bestemmingsplan planologisch geregeld.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Veemarktkwartier 2010 ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage in de stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het paleis). De stadswinkel Centrum is geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Na 13.00 uur kunt u er alleen op afspraak terecht. Een afspraak maakt u door te bellen met 013-2131313. Ook zijn het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen te bekijken en te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen.

Zienswijzen

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Veemarktkwartier 2010’. Uw mondelinge zienswijze kunt u doorgeven aan de behandelend ambtenaar, mevrouw D. Kersten via telefoonnummer 013-542 89 85. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Tilburg, 10 maart 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

P.G.A. Noordanus,

burgemeester.

G.G.H.M. Haanen (MBA),

secretaris.

Naar boven