Bestemmingplan Zorgacademie

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 maart 2011, gedurende een termijn van zes weken, het bestemmingsplan ‘Zorgacademie’ (nr. NL.IMRO.0917.BP030801W000001-0401), zoals dat door de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 maart 2011 is vastgesteld.

In zijn vergadering van 5 juli 2006 heeft onze gemeenteraad besloten om onder voorwaarden medewerking te verlenen aan de gespreide nieuwbouw van het Arcus College. Dit bestemmingsplan regelt binnen strikte stedenbouwkundige en landschappelijke randvoorwaarden de realisatie van de Zorgacademie. De Zorgacademie is een gezamenlijk initiatief van Arcus, het Atrium Medisch Centrum, de Mondriaan Zorggroep, de Hogeschool Zuyd en de Open Universiteit.

Het plangebied is globaal gelegen op de locatie van de huidige tennisvelden in de nabijheid van het kruispunt Tichelbeekstraat-Henri Dunantstraat.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage in de Publiekshal van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27, balie 16-17-18. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur. Telefoon: 045-5604488.

Het bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl of het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan indien sprake is van spoedeisendheid en indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp, komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met dhr. Franssen van de afdeling Stadsplanning (tel: 045-5604772).

Naar boven