Wijziging bestemmingsplan ‘Buitengebied De Wolden’ door voorgenomen realisatie van een ecoduct nabij Linde

De bestemming van enkele percelen ten zuiden van het viaduct over de N48 bij Linde wijzigt door toepassing van art. 3.6 lid 1a van de Wro:

Wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders hebben op 22 februari 2011 een besluit tot wijziging van het bestemmingsplan ‘Buitengebied De Wolden’ vastgesteld. Aanleiding voor de bestemmingswijziging is het plan voor realisatie van een ecoduct over de N48 nabij Linde. De bestemmingen van enkele (deel-)percelen wijzigt hierdoor van ‘agrarisch gebied’ en ‘agrarisch gebied met natuur- en landschapswaarden’ naar ‘natuurgebied’ en ‘nieuw landgoed’.

Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage is gelegd omdat legenda en plankaart niet goed op elkaar aansloten.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van 10 maart t/m 20 april 2011 ter inzage. Inzien kan via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

  • dewolden.nl onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen.

Beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan (wijzigingsplan Ecoduct Linde) kan gedurende de periode van terinzagelegging beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de burgemeester en wethouders;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de burgemeester en wethouders in te dienen;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die door de burgemeester en wethouders bij de vaststelling zijn aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Bestemmingsplan in werking

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Hierdoor treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

De Wolden, 9 maart 2011

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven