Ontwerpbestemmingsplan Kruiskamp Lemaire en Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat overeenkomstig de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening van 10 maart tot en met 20 april 2011 ter inzage ligt het ontwerpbesluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan Kruiskamp Lemaire (verder te noemen: het bestemmingsplan). Voor de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidgevoelige bestemmingen (woningen) moeten zogeheten hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld. Ook het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ligt ter inzage, overeenkomstig artikel 110a Wgh.

‘Amersfoort Vernieuwt’

Het project Kruiskamp Lemaire is een gebiedsontwikkeling die onderdeel uitmaakt van het programma ‘Amersfoort Vernieuwt’. Amersfoort Vernieuwt is een gezamenlijk initiatief van De Alliantie, Portaal en de gemeente Amersfoort. Deze partijen hebben in 2006 besloten om samen te werken aan de verbetering en vernieuwing van een aantal wijken en gebieden in Amersfoort. Het gebied Lemaire biedt kansen om een stedelijk gebied te realiseren met 58 sociale huurappartementen, welzijnsvoorzieningen en detailhandel.

Inhoud bestemmingsplan en plangebied

Het bestemmingsplan vormt na vaststelling het juridische kader waarbinnen het toekomstig gebruik en bouwen dient plaats te vinden. Het bestemmingsplan is de juridisch-planologische weergave van het stedenbouwkundig plan en maakt de herontwikkeling mogelijk van het perceel Van Randwijcklaan 10 (voorheen Gözde Plaza).

Het complex langs de Van Randwijcklaan zal bestaan uit vier bouwlagen met een hoogteaccent aan de zijde van het Neptunusplein van acht bouwlagen. Het parkeren voor bewoners van de appartementen is mogelijk in een ondergrondse parkeergarage.

Het gebied grenst aan de Van Randwijcklaan (zuid-oostzijde), Pullstraat (zuid-westzijde), woonpercelen aan de Roggeveenstraat en Lemairestraat (westzijde), Abel Tasmanstraat (noord-westzijde) en het Neptunusplein (noord-oostzijde). De parkeerplaats aan het Neptunusplein maakt onderdeel uit van het plangebied.

Inhoud besluit hogere grenswaarden

In het kader van het vaststellen van het bestemmingsplan is onder andere het geluidsaspect onderzocht en getoetst aan de Wgh. Gebleken is dat sprake is van overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarden volgens de Wgh. Aangezien is gebleken dat redelijkerwijs geen verdere bron- of overdrachtsmaatregelen getroffen kunnen worden, dienen hogere grenswaarden Wgh te worden vastgesteld voor zes appartementen.

Procedure

Van 10 maart tot en met 20 april 2011 liggen de genoemde stukken voor iedereen ter inzage in de informatiewinkel, Stadhuisplein 7 te Amersfoort (openingstijden ma t/m vrij: 9.00–17.00 uur).

Ook zijn de stukken in pdf voor iedereen ter inzage via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen ’via de kaart’ en vervolgens op Kruiskamp-Koppel).

Het digitale bestemmingsplan is voor iedereen ter inzage via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen indienen over het bestemmingsplan

Gedurende de periode van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het bestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Amersfoort, t.a.v. mevr. K.E. Vlaar-Zijderveld, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag telefonisch contact opnemen met mevr. K.E. Vlaar-Zijderveld, telefoonnummer 033-469 4406.

Zienswijzen indienen over het Besluit hogere grenswaarden Wgh

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het besluit hogere grenswaarden Wgh aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag telefonisch contact opnemen met mevr. K.E. Vlaar-Zijderveld, telefoonnummer 033-469 4406.

Naar boven