Voorkeursrecht Centrumgebied Rucphen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen maken bekend dat zij op 8 maart 2011, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, hebben besloten een perceel grond voorlopig aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is en de raad van de gemeente Rucphen voor te stellen om op grond van artikel 2, juncto artikel 5, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, grond aan te wijzen, waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Het perceel grond is gelegen in een gebied ten zuiden van de Kade te Rucphen, kadastraal bekend: gemeente Rucphen, sectie P, nr. 273.

Het besluit treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant en heeft een geldigheidsduur van maximaal 3 maanden. Publicatie in de Staatscourant vindt plaats op 9 maart 2011.

De aanwijzing houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen grond, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wenst te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Rucphen te koop moet aanbieden. De eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden met betrekking tot het aangewezen perceel ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bericht.

Zienswijzen

Ter voorbereiding van het besluit van de raad, worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om een zienswijze naar voren te brengen tegen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 maart 2011. Dit kan schriftelijk en/of mondeling worden gedaan, en wel vóór 21 april 2011. De zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Indien een belanghebbende zijn zienswijze mondeling bij de raad naar voren wil brengen kan deze contact opnemen met de heer H. van Hulten van de afdeling Ruimte, telefoon 0165 349707.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders staat verder bezwaar open gedurende zes weken na de dag van publicatie van de aanwijzing in de Staatscourant. Bezwaarschriften kunnen worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Degene die bezwaar heeft ingediend kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Postbus 90006, 4800 PA te Breda t.a.v. Sector Bestuursrecht.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders omvat een kadastrale aanduiding van het aangewezen perceel, een kadastrale tekening van het aangewezen perceel en de registratie van het perceel. De stukken liggen tijdens de openingstijden kosteloos ter inzage vanaf 10 maart 2011 op het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. Voor inzage buiten de openingstijden kunt u contact opnemen met de heer H. van Hulten van de afdeling Ruimte, telefoon 0165 349710.

Naar boven