Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 1 maart 2011, nr. RUA/A/2011/1382, met betrekking tot de uitvoering van artikel 32b, eerste lid, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 32b, tweede lid, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;

Besluit:

Artikel 1

De regeling van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van 15 december 2009, nr. 3086451, houdende vaststelling van Aanwijzingen voor subsidieverstrekking, is van toepassing op het verstrekken van subsidie als bedoeld in artikel 32b, eerste lid, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 1 maart 2011

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

De Aanwijzingen voor subsidieverstrekking1, die met ingang van 1 januari 2010 zijn ingevoerd, hebben betrekking op het onder ministeriële verantwoordelijkheid verstrekken van subsidies, als bedoeld in artikel 4:21, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht. Deze aanwijzingen zijn niet zonder meer van toepassing op de subsidieverstrekkingen door zelfstandige bestuursorganen. Wel is in Aanwijzing 2 opgenomen dat de Aanwijzingen op de subsidieverstrekking door een zelfstandig bestuursorgaan van toepassing zijn, indien de minister wie dat aangaat dat op grond van een wettelijke bevoegdheid heeft bepaald.

Op grond van artikel 32b, eerste lid, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen (Wet SUWI) kan het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) in het belang van de arbeidsintegratie van personen met een structurele functionele beperking, subsidie verstrekken aan instellingen of organisaties met het oog op onderzoek naar en het bevorderen van maatregelen, die strekken tot behoud, herstel of bevordering van de mogelijkheid tot het verrichten van arbeid. Het tweede lid van artikel 32b, van de Wet SUWI, voorziet in de bevoegdheid om bij ministeriële regeling nadere regels te stellen voor de uitvoering van de in het eerste lid bedoelde subsidieverstrekking.

Van deze bevoegdheid wordt in deze regeling gebruik gemaakt. Het UWV dient bij de subsidievertrekking op grond van artikel 32b, eerste lid, van de Wet SUWI de Aanwijzingen voor subsidieverstrekking in acht te nemen. Aldus wordt bewerkstelligd dat de met die aanwijzingen beoogde uniformering en vereenvoudiging ook plaatsvindt met betrekking tot de subsidies die het UWV op grond van voormeld artikel verstrekt.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.


X Noot
1

Bijlage bij de regeling van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van 15 december 2009, nr. 3086451, houdende vaststelling van Aanwijzingen voor subsidieverstrekking.

Naar boven