Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu van 28 februari 2011, nr. BJZ2011039016, houdende wijziging van de Regeling standaarden ruimtelijke ordening 2008 (aanpassing van bijlage II aan de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 6.14, tweede lid, van het Besluit omgevingsrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

De in artikel 3 van de Regeling standaarden ruimtelijke ordening 2008 genoemde bijlage II met de vindplaats: http://ro-standaarden.geonovum.nl/2008/1.1/20081224-SVBP2008.pdf

wordt vervangen door de bij deze regeling behorende bijlage met de vindplaats: http://ro-standaarden.geonovum.nl/2008/1.1/20101018-SVBP2008.pdf

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst, met uitzondering van de bijlage die op de bij artikel I aangegeven wijze beschikbaar wordt gesteld.

Den Haag, 28 februari 2011

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

TOELICHTING

Sinds 1 januari 2010 geldt ingevolge de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de verplichting dat ruimtelijke instrumenten, zoals bestemmingsplannen, beheersverordeningen en inpassingsplannen, langs elektronische weg beschikbaar worden gesteld. De standaarden die daarvoor gelden zijn vastgelegd in de Regeling standaarden ruimtelijke ordening 2008.

Onderhavige wijziging van bijlage II van de regeling vloeit voort uit de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) op 1 oktober 2010. De wijziging bewerkstelligt dat de terminologie van de te maken bestemmingsplannen aansluit bij de terminologie van de Wabo.

De wijziging leidt niet tot bestuurlijke lasten voor de betrokken bestuursorganen.

Met betrekking tot de inwerkingtreding van de wijziging wordt opgemerkt dat geen toepassing wordt gegeven aan de per 1 januari 2010 ingevoerde vaste verandermomenten (VVM). De reden daarvoor is dat de wijziging reparatiewetgeving betreft waarvan gewenst is dat die zo spoedig mogelijk in werking treedt.

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

Naar boven