Vooraankondiging bestemmingsplan De Vondeltuin, artikel 1.3.1 Bro

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maakt het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid bekend dat er een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

De Vondeltuin

Voor het westelijk deel van het Vondelpark, aan de kant van de Amstelveenseweg, wordt een bestemmingsplan gemaakt voor de Vondeltuin. Het plangebied beslaat de speelplaats en de horecazaak. Ten behoeve van een hernieuwde planologische regeling heeft de stadsdeelraad van het toenmalige Oud-Zuid op 27 januari 2010 een keuzenotitie vastgesteld. De stadsdeelraad heeft toen gekozen voor het ‘conserverende model 2a’. De bestaande bebouwing wordt positief bestemd; de bebouwing en het gebruik mag worden voortgezet. Het doel is om op termijn over te gaan tot vernieuwing van de bebouwing en de rommelige ruimtelijke structuur te verbeteren. Indien mogelijk wordt een deel van de bebouwing ondergronds gebracht en ruimtelijke kwaliteiten hersteld dan wel versterkt.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro melden wij hier dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen over deze voornemens naar voren te brengen, er geen stukken betreffende deze voornemens ter inzage worden gelegd en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over deze voornemens.

Voordat de ontwerpbestemmingsplannen voor deze locaties ter inzage worden gelegd, zal de kennisgeving daarvan worden gepubliceerd in de stadsdeelkrant, Staatscourant en langs elektronische weg (internetsite stadsdeel). Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team Stedelijke Ontwikkeling van Stadsdeel Zuid, telefoonnummer 14 020.

Naar boven