Bestemmingsplannen Muiderberg, Stad Muiden en Schoutenwerf in werking getreden en Muiderberg en Schoutenwerf onherroepelijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden maken bekend dat er tegen de op 16 december 2010 door de gemeenteraad van Muiden vastgestelde bestemmingsplannen Muiderberg en Schoutenwerf gedurende de termijn van terinzage legging geen beroep is ingesteld en tegen het op 16 december 2010 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan Stad Muiden twee beroepschriften zijn ingediend. De bestemmingsplannen zijn ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening op 17 februari 2011 in werking getreden, waarbij die van Muiderberg en Schoutenwerf onherroepelijk zijn.

Het bestemmingsplan Muiderberg is een actualisatie van de thans vigerende bestemmingsplannen Kom Muiderberg, Nabij Kocherbos en Buitendijke. Het bestemmingsplan Stad Muiden is een actualisatie van de thans vigerende bestemmingsplannen Vesting Muiden, Mariahoeve, Noord-West en Zuid-West. Beide herzieningen zijn conserverend van aard en betreffen met name het verkrijgen van een actuele ruimtelijk-juridische vertaling van de bestaande bebouwing en het gebruik, de vertaling daarvan naar direct bouwrecht, het realiseren van een goede beheerregeling voor de bestaande ruimtelijke situatie en uniformiteit in voorschriften en de wijze van bestemmen. In beide bestemmingsplannen wordt onder andere aandacht geschonken aan de uitbreiding van de (erf)bebouwingsmogelijkheden, ondergronds bouwen, beroep aan huis en het behoud van karakteristieke, beeldbepalende, bouwwerken.

Het bestemmingsplan Schoutenwerf is gebaseerd op het ‘Beeldkwaliteitsplan Schoutenwerf Muiden’ en heeft als doel de herontwikkeling van het Schoutenterrein mogelijk te maken. Het bestemmingsplan Schoutenwerf voorziet in de omzetting van de bestaande scheepswerf naar een woongebied met bedrijf- en havenactiviteiten.

De drie in werking getreden bestemmingsplannen, met bijbehorende stukken, zijn met ingang van de dag na publicatie in de Staatscourant, WeesperNieuws en op de publicatieborden van de gemeente Muiden in te zien bij de afdeling Gebieds- en Beheerzaken in het gemeentehuis, Het Anker 2 te Muiden. Hiervoor kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur terecht. Tevens zijn de in werking getreden bestemmingsplannen te raadplegen via de website www.muiden.nl.

Burgemeester en wethouders van Muiden.

Naar boven