Bekendmaking tervisielegging ontwerpbestemmingsplan Strand

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Strand met ingang van 10 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder tervisie ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt tot herziening van twee onderdelen van het thans geldende bestemmingsplan Strandbebouwing.

Eén onderdeel betreft de intrekking van de mogelijkheid om binnen zeven bestemmingsvlakken semipermanente horecastrandpaviljoens op te richten. Het betreft die bestemmingsvlakken, ten aanzien waarvan thans nog geen vergunning is verleend c.q. is ingediend voor de bouw van een semipermanent horecastrandpaviljoen. Het oprichten van seizoensgebonden horecastrandpaviljoens blijft ten aanzien van de genoemde bestemmingsvlakken wel gehandhaafd. Overigens geldt ten aanzien van het gebied van het thans geldende bestemmingsplan Strandbebouwing op de datum van publicatie van deze bekendmaking een voorbereidingsbesluit (inwerkingtreding 16 maart 2010) zodat eventueel na 16 maart 2010 ingediende vergunningaanvragen voor semipermanente horecapaviljoens worden aangehouden.

Een tweede onderdeel voorziet in het toekennen van de mogelijkheid voor het oprichten van een semipermanent paviljoen voor Zeilvereniging Noordwijk aanvullend op de reeds bestaande mogelijkheid om ter plaatse een seizoensgebonden paviljoen te plaatsen.

Het ontwerp van het bestemmingsplan Strand ligt voor eenieder met ingang van donderdag 10 maart 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de Gemeentewinkel van het gemeentehuis van Noordwijk, Voorstraat 42 te Noordwijk. Het ontwerp van het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de website van de gemeente Noordwijk www.noordwijk.nl onder: wonen en woonomgeving → plannen → bestemmingsplannen → ontwerpbestemmingsplan Strand.

Het ontwerpbestemmingsplan Strand is ook raadpleegbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze (mondeling of bij voorkeur schriftelijk) met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan Strand kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan de gemeenteraad van Noordwijk, postbus 298, 2200 AG te Noordwiijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via T (071) 36 60 275.

Deze bekendmaking is gepubliceerd in de Staatscourant en de plaatselijke editie van de Zeekant van 9 maart 2011 en digitaal op de website van de gemeente Noordwijk.

9 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Noordwijk.

Naar boven