Vaststelling bestemmingsplan Ruimte voor ruimtewoningen kasteelboerderij Blankenberg

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Eijsden-Margraten op 22 februari 2011 het bestemmingsplan Ruimte voor ruimtewoningen kasteelboerderij Blankenberg heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de sloop van de gebouwen van het melkveebedrijf op de locatie Blankenberg 3, 6267 NN Cadier en Keer en de oprichting van vijf woningen op het vrijkomend terrein in het kader van de provinciale regeling ‘Ruimte voor Ruimte Zuid-Limburg’ (onderdeel van het Limburgs Kwaliteitsmenu). Het plangebied betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Margraten, sectie L, nummers 77, 78, 79, 118, 122 en 472 (gedeeltelijk).

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 10 maart 2011 tot en met 20 april 2011 tijdens de openingstijden voor eenieder ter inzage bij de balie van het gemeentehuis in Margraten.

Inzage van het vastgestelde bestemmingsplan is zonder afspraak mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Mocht u het plan liever op een ander tijdstip willen inzien dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer J. Roijen, tel. 043-458 84 88.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op internet: www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit recht komt toe aan degene die zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad heeft gewend. Voor het indienen van een beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Margraten, 9 maart 2011

Burgemeester en Wethouders van Eijsden-Margraten,

De secretaris,

H.J.M. van Dijk.

De Burgemeester,

J.H.M. Bronckers.

Naar boven