Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Diemen’

De gemeenteraad van Diemen heeft op 17 februari 2011, nr. 11-08, het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Diemen’ gewijzigd vastgesteld. De belangrijkste wijzigingen zijn de toevoeging van de (dubbel)bestemming Leiding ter plaatse van een hoofdwaterleiding en de bestemmingswijziging van twee bestemmingsvlakken, met de bestemming groen respectievelijk water, in de bestemming verkeer in verband met de verwachte aanleg van een busbaan. Daarnaast zijn verschillende, ondergeschikte, tekstuele wijzigingen aangebracht en is de formulering van de regels aangepast aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De drie bedrijventerreinen Verrijn Stuart, Sniep en Stammerdijk vormen samen met een deel van het nieuwbouwproject Plantage de Sniep het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan. Nu vigeren in dat gebied verschillende bestemmingsplannen die inhoudelijk niet meer zijn toegesneden op de huidige ruimtelijke situatie, wensen en mogelijkheden. Ook in het kader van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening is actualisering en digitalisering noodzakelijk.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van 4 maart t/m 14 april 2011 bij de balie in het gemeentehuis ter inzage. Ook is het plan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Met ingang van 4 maart t/m 14 april 2011 kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Dit beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Diemen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een in het vastgestelde plan aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven