Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Zijtaart, herziening dorpskern’

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Kom Zijtaart, herziening dorpskern’ met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Kom Zijtaart, herziening dorpskern’ elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.ZI01ae030000BP2010-ON01

Door de verplaatsing van de basisschool en het dorpshuis naar het voormalige klooster komt de huidige locatie van deze twee voorzieningen vrij. De gemeente Veghel wil deze locatie invullen met woningbouw. Tegelijkertijd wordt het complex met seniorenwoningen aan de Meester van de Venstraat, direct ten noorden van het voormalige klooster, herontwikkeld. Hier worden appartementen voor senioren en starters gerealiseerd. In dit nieuwe bestemmingsplan worden ook uitbreiding van eethuis ‘De Reiger’ en een verbreding van de gebruiksmogelijkheden van het perceel Pastoor Clercxstraat 68 opgenomen.

Binnen de zienswijzentermijn vindt er een voorlichtingsavond plaats op woensdag 16 maart 2011, aanvang 19.30 uur in dorpshuis De Korenmolen.

Gedurende deze termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college Burgemeester en wethouders van Veghel, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt contact opnemen met M. Wijers van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 0413-386 473.

De vaststelling van het bestemmingsplan zal plaatsvinden door de gemeenteraad.

Veghel, 2 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Veghel.

Naar boven