Onherroepelijk bestemmingsplan Strijp R

Het bestemmingsplan Strijp R is vastgesteld door de gemeenteraad op 5 oktober 2010.

Het plangebied van dit bestemmingsplan is gelegen aan de noordwestelijke buitenrand van Eindhoven. Het plangebied wordt begrensd door de Zwaanstraat (noordoost), de Halvemaanstraat (zuidoost), de Koenraadstraat (zuidwest) en de Elburglaan (noordwest). Het plangebied is gelegen tussen landgoed De Wielewaal, Strijp T en Drents Dorp.

De aanleiding voor dit bestemmingsplan is het door raad op vastgestelde Masterplan Drents Dorp. Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van het voormalige Philips bedrijfscomplex Strijp R naar een woonwijk mogelijk. Het voorliggende bestemmingsplan biedt een adequaat en een duidelijk kader voor de beoogde ontwikkeling.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft van 21 oktober 2010 tot en met 1 december 2010 voor iedereen ter inzage gelegen Tegen het vaststellingsbesluit was beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (de Afdeling). Op 10 februari 2011 is dit beroep ingetrokken. Gelet hierop is het bestemmingsplan Strijp R onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan is op werkdagen tijdens openingsuren in te zien bij de informatiebalie aan het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center aan het Kenndeyplein 200 (openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00−17.00 uur). Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt. Dit kan door twee werkdagen voorafgaand aan het moment waarop u een afspraak wenst een e-mail te sturen naar ondernemersplein@eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040. Wij verzoeken u in de e-mail duidelijk aan te geven welk(e) bestemmingsplan(nen) u wilt inzien. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ook bestaat de mogelijkheid om dit bestemmingsplan te raadplegen via de website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Daarnaast is het plan digiaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80019-0501.

Naar boven