Ontwerpbestemmingsplan ‘Eemshaven hoogspanning 2010’

In de Eemshaven worden op dit moment twee elektriciteitscentrales gebouwd. Beide centrales moeten worden aangesloten op het landelijke hoogspanningsnet. Hiervoor worden op het Eemshaventerrein een nieuw schakelstation en drie nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbindingen gerealiseerd. De planologische procedure hiervoor is in 2008 afgerond. Als gevolg van gewijzigde inzichten wordt het zuidelijke tracé aangepast. Dit tracé loopt parallel aan de Kwelderweg. De realisatie gebeurt volgens de voorschriften van het bestemmingsplan BuitengebiedNoord/Eemshaven. Omdat de hoogspanningsleidingen worden aangemerkt als een voorziening van nationaal belang, moeten ze in het bestemmingsplan worden vastgelegd. In het bestemmingsplan BuitengebiedNoord/Eemshaven komt daarom een ‘dubbelbestemming’ door het toevoegen van de bestemming ‘hoogspanningsleiding’ aan de voorschriften.

Ter inzage

Artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Van 4 maart tot en met 14 april 2011 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Eemshaven hoogspanning 2010’ ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt de stukken ook downloaden van www.eemsmond.nl (Nieuws, Bekendmakingen).

Reacties

Tot en met 14 april 2011 kunt u via een zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan schriftelijk of mondeling. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de gemeenteraad van Eemsmond, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen. Of neem voor een mondelinge zienswijze contact op met de heer S. Klein van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (0595) 43 75 55.

Naar boven