Ontwerpbestemmingsplan ‘Spreidings Maastrichtse Coffeeshops: Köbbesweg’

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat:

  • de gemeenteraad van Maastricht het Milieueffectrapport ‘Spreiding Coffeeshops Maastricht’ in zijn vergadering van 25 januari 2011 heeft aanvaard;

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Spreiding Maastrichtse Coffeeshops: Köbbesweg’ en het Milieueffectrapport ‘Spreiding Coffeeshops Maastricht MilieueffectRapport’ voor de duur van zes weken ter inzage worden gelegd.

  • er geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Gebiedsomschrijving

De locatie waar twee Coffeeshops vanuit het centrum naar worden verplaatst is gelegen binnen het bedrijventerrein Eijsden-Margraten op de hoek van de Habitatsingel en den Köbbesweg. Het bestemmingsplan ‘Spreiding Maastrichtse Coffeeshops: Köbbesweg’ maakt deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk.

Terinzagelegging en digitaal beschikbaar stellen

Met ingang van woensdag 9 maart 2011 liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘Spreiding Maastrichtse Coffeeshops: Köbbesweg’ en bijbehorende stukken, het Milieueffectrapport ‘Spreiding Coffeeshops Maastricht Milieueffectrapport’ en het conceptbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan voor de duur van zes weken ter inzage.

Dit betekent dat:

  • het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken, het milieueffectrapport en het conceptbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan voor de duur van zes weken tijdens openingsuren ter inzage liggen bij het GemeenteLoket (zie rubriek GemeenteLoket);

  • het ontwerpbestemmingsplan, het Milieueffectrapporten en het conceptbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan digitaal opvraagbaar zijn op de gemeentelijke website; www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen.nl.

  • het ontwerpbestemmingsplan en wordt verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpSMCKöbbesweg-on01

  • de bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken tijdens de termijn van ter inzage legging digitaal beschikbaar worden gesteld op http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling reageren op zowel het Milieueffectrapport als het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

U kunt ervoor kiezen om in plaats van een schriftelijk zienswijze een mondelinge zienswijze in te dienen. Wij bieden u hiervoor de gelegenheid op donderdag 31 maart 2011 van 16.00 uur tot 18.00 uur of op dinsdag 5 april 2011 van 9.00 uur tot 11 uur. Als u van de gelegenheid tot het indienen van een mondelinge zienswijze gebruik wilt maken, dan verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur voor de dag van uw keuze contact op te nemen met mw. C. Akkermans, telefoonnummer 043-3504576 of dhr. P. Nutters, telefoonnummer 043-3505038 voor het maken van een afspraak binnen bovengenoemde dagen en tijdstippen. Het gesprek zal plaatsvinden in het gemeentekantoor, Mosae Forum 10.

Maastricht, 4 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

de secretaris,

J.D. Nauta.

De burgemeester,

O. Hoes.

Naar boven