Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied’

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ ter inzage wordt gelegd. De gemeenteraad heeft bij besluit van 16 december 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ namelijk gewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het gaat hier om een integrale herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’. De gemeente heeft hiermee haar bestemmingsplan aangepast aan het Reconstructieplan, invulling gegeven aan haar positie als landelijke, groene gemeente binnen de regio, een antwoord geboden aan de veranderingen in het buitengebied en de onderdelen van het huidige bestemmingsplan Buitengebied, waaraan Gedeputeerde Staten goedkeuring hebben onthouden, gerepareerd.

In het bestemmingsplan zijn daarnaast een aantal opvallende ontwikkelingen meegenomen, zoals landgoederen aan de Hoefse Vonder/Veedijk in Berlicum en de Brugstraat in Middelrode, een natuurbegraafplaats aan de Hooghei in Berlicum en de uitbreiding van de golfbaan aan de Esscheweg in Sint-Michielsgestel. Ook het tracébesluit voor de omlegging van de Zuid-Willemsvaart en de waterberging in het dynamisch beekdal zijn in het bestemmingsplan meegenomen.

Aanwijzing

De provincie Noord-Brabant (Gedeputeerde Staten) heeft naar aanleiding van de inhoud van het bestemmingsplan besloten om een aanwijzing te geven. Deze aanwijzing heeft betrekking op een aantal onderdelen van het bestemmingsplan. Deze onderdelen maken nu geen deel meer uit van het bestemmingsplan.

Informatie en procedure

De wijzigingen (ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan) behorende bij de vaststelling zijn in de ‘Nota van wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied’ opgenomen. Deze wijzigingen vloeien voort uit de beantwoording van de zienswijzen en behelzen daarnaast ambtshalve aanpassingen.

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het aanwijzingsbesluit van de provincie Noord-Brabant liggen van 4 maart 2011 tot en met 14 april 2011 voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel.

Als u na het inzien van het bestemmingsplan vragen hebt, dan kunt u contact opnemen met de heer J. van Gorp of de heer P. Dudok, bereikbaar onder telefoonnummer (073) 5531172 respectievelijk (073) 5531618.

Het digitale bestemmingsplan ‘Buitengebied’ met bijbehorende stukken en het provinciale aanwijzingsbesluit kunt u raadplegen en downloaden op de volgende weblocatie: http://sint-michielsgestel.bestemmingsplan.planviewer.nl/index.html

of op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0845.BP2010BGSMGOOM100-VA01.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die destijds tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Tegen de genoemde wijzigingen bij de vaststelling (ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan) kan elke belanghebbende beroep instellen.

Ook tegen het provinciale aanwijzingsbesluit kan beroep worden ingesteld.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel, met uitsluiting van de onderdelen waarop de aanwijzing betrekking heeft, treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

3 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel.

Naar boven