Ontwerpbestemmingsplan ‘Heikantstraat-Dellerweg-Ruiter’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Heikanstraat-Dellerweg-Ruiter’ ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Heikanstraat-Dellerweg-Ruiter’ biedt de juridisch-planologische grondslag voor het realiseren van drie woningen, vervangende nieuwbouw van de (voormalige) bedrijfswoning, en vervangen van een noodwoning in ruil voor het saneren van het glastuinbouwbedrijf aan de Heikantstraat, het saneren van voormalige stallen aan de Dellerweg en het realiseren van nieuwe natte en droge natuur op de betreffende percelen. Dit initiatief is mogelijk op basis van het beleid verwoord in de Structuurschets Buitengebied in Ontwikkeling.

Ontheffing Wet Geluidhinder

Om de realisatie van de woningen mogelijk te maken Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat zij voornemens zijn om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder voor de gevels van twee nieuw te bouwen woningen en twee vervangende woningen aan de Heikantstraat. De geluidsbelasting op de gevels veroorzaakt door het wegverkeerslawaai van de Heikantstraat is meer dan de voorkeursgrenswaarde Lden van 48 dB echter niet meer dan de maximale wettelijke onthefbare waarde van 53 dB respectievelijk 58 dB.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerp-vaststellingsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan ‘Heikantstraat-Dellerweg-Ruiter’ samen met de onderliggende stukken vanaf 2 maart 2011 zes weken lang inzien bij het loket van de afdeling VROM in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren. Ditzelfde geldt voor het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder samen met het onderliggende akoestisch onderzoek. Het loket is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken via onderstaand telefoonnummer. U kunt het het ontwerpbestemmingsplan plus bijlagen ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan worden ingevoerd en komt het plan naar voren).

Indienen zienswijzen

Tijdens deze periode kan door iedereen, een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Someren naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Als u een schriftelijke zienswijze wilt indienen tegen het ontwerpbesluit hogere waarde dan dient u deze te adresseren aan het college van burgemeester en wethouders (zelfde adres).

Degene die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken kunnen hiervoor contact opnemen met het secretariaat van de afdeling VROM (tel. 0493-494888).

22 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Someren.

Naar boven