Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Dorpskern Voorburg 2011’

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat zij het nieuwe ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Dorpskern Voorburg’ hebben opgesteld.

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Dorpskern Voorburg 2011’ ligt in het stedelijk gebied van Voorburg direct aan de Vliet. Het bestemmingsplan wordt begrensd:

  • aan de westzijde door de Utrechtse Baan, de Zwartelaan en een klein stukje van de Laan van Nieuw Oost Einde;

  • aan de noordzijde door de percelen aan de Parkweg, nummer 1 t/m103, inclusief de begraafplaats;

  • aan de oostzijde door het park Vreugd en Rust en

  • aan de zuidzijde door de Vliet.

Inhoud bestemmingsplan

Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de gemeente een vastgesteld bestemmingsplan ten minste eens in de tien jaar moet herzien en aanpassen aan gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt voor de ‘Oude Dorpskern Voorburg 2011’ de stedenbouwkundige en architectonische structuur op planologisch-juridische wijze verantwoord vastgelegd. Het bestemmingsplan zal een overwegend conserverend karakter hebben.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Dorpskern Voorburg 2011’ ligt, met ingang van vrijdag 4 maart 2011 tot en met donderdag 14 april 2011 voor eenieder ter inzage bij:

  • het Servicecentrum Leidschendam, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam en

  • het Servicecentrum Voorburg, Raadhuisstraat 47a te Voorburg.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website: www.leidschendam-voorburg.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde periode, bestaat voor eenieder de mogelijkheid tot het zowel mondeling als schriftelijk indienen van zienswijzen. Uw zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Postbus 905, 2270 AX Voorburg. Via internet of mail is het niet mogelijk zienswijzen in te dienen. U kunt op de gemeentelijke website een formulier vinden waarin precies wordt aangegeven welke gegevens nodig zijn voor het indienen van een zienswijze. Dit formulier kunt u ingevuld en ondertekend opsturen naar bovengenoemd adres.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw C.M.P. van Noort van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid, telefoonnummer (070) 300 90 83. De afspraak wordt ingepland ofwel op 15 maart 2011 tussen 10:00 uur en 12:00 uur of op 21 maart tussen 10:00 uur en 12:00 uur.

Naar boven