Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplannen ‘De Wijk-200’, ‘Luchtscheidingsinstallatie De Wijk-20’ en ‘Leidingtracés NAM’ en Milieueffectrapport (MER) Aardgas+De Wijk

Burgemeester en wethouders van De Wolden maken bekend dat de volgende ontwerpbestemmingsplannen met ingang van 3 maart 2011 ter inzage worden gelegd:

  • ontwerpbestemmingsplan ‘De Wijk-200’;

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Luchtscheidingsinstallatie De Wijk-20’;

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Leidingtracés NAM’.

  • milieueffectrapport ‘Aardgas+ De Wijk’

De bestemmingsplannen voorzien in de aanleg en aanpassing van leidingen, luchtscheidingsinstallatie, injectieputten en winputten in het gebied tussen Koekangerveld en Echten in het gasveld De Wijk. Hier vindt al vele jaren gaswinning plaats. Om de winbare hoeveelheid gas te vergroten wil de NAM stikstofinjectie gaan toepassen. Om dit planologisch mogelijk te maken zijn nieuwe bestemmingsplannen noodzakelijk.

Het bestemmingsplan ‘Leidingtracés NAM’ voorziet in de aanleg van drie nieuwe stikstofleidingen en de wijziging van een bestaande aardgastransportleiding naar een stikstofleiding. De nieuwe leidingen worden gelegd tussen de locaties De Wijk-20 en De Wijk-15, tussen De Wijk-17 en De Wijk-24 en tussen De Wijk-24 en De Wijk-200.

Het bestemmingsplan ‘De Wijk-200’ voorziet in een nieuwe locatie met drie nieuwe injectieputten en twee winputten. De Wijk-200 is gelegen ten zuidoosten van Koekangerveld aan de Koekangerveldweg.

Het bestemmingsplan ‘Luchtscheidingsinstallatie De Wijk-20’ betreft het gebied ten zuiden van een bestaande Nam-locatie ten zuiden van Oshaar aan de Oshaarseweg. Hier wordt een luchtscheidingsinstallatie geplaatst bij de bestaande gaswinningsinstallatie.

Milieueffectrapport ‘Aardgas+ De Wijk’

Ten behoeve van de bestemmingsplannen ‘De Wijk-200’, ‘Luchtscheidingsinstallatie De Wijk-20’ en ‘Leidingtracés NAM’ ligt ook een milieueffectrapport (MER) ter inzage als onderdeel van de toelichting van de voornoemde bestemmingsplannen. Voor de door de NAM voorgenomen activiteiten is het opstellen van een MER niet verplicht, toch heeft de NAM besloten een MER op te stellen.

Het MER dient als besluit-MER, ten behoeve van besluitvorming over de verwachte vergunningaanvragen voor de op te richten inrichtingen. Daarnaast is het MER zo opgesteld dat het ook als plan-MER fungeert voor de bestemmingsplanprocedure. Deze procedure moet gevolgd worden voor de inpassing van nieuwe locaties, de transportleidingen en voor de luchtscheidingsinstallatie.

Ter inzage

Het ontwerp van de bestemmingsplannen ‘De Wijk-200’, ‘Luchtscheidingsinstallatie De Wijk-20’ en ‘Leidingtracés NAM’ en het milieueffectrapport ‘Aardgas+ De Wijk liggen vanaf 3 maart t/m 13 april 2011 voor iedereen ter inzage. Inzien kan via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde tijdens kantooruren;

  • dewolden.nl onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen;

  • www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging bestaat er voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling een zienswijze ten aanzien van de ontwerpbestemmingsplannen en MER bij de gemeenteraad in te dienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden verzonden naar Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Indien u mondeling uw zienswijze wilt geven moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met Brian Bonkestoter van de afdeling VROM, T. 14 0528. De zienswijzen moeten voor 14 april 2011 ingediend zijn.

De Wolden, 2 maart 2011

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven