Vestiging voorkeursrecht plangebied Centrumplan MSP - Brede Maatschappelijke Voorziening te Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat de Gemeenteraad van Heerlen op 1 maart 2011 op grond van het bepaalde in artikel 5 Wvg hebben besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

Deze aanwijzing heeft betrekking op gronden en opstallen gelegen in het gebied Centrumplan MSP - Brede Maatschappelijke Voorziening, welk gebied globaal begrensd wordt door de Limburgiastraat, Amsterdamstraat, Venlostraat, Nijmegenstraat, Den Boschstraat, Eindhovenstraat en Zutphenstraat te Heerlen.

Het plangebied is aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor een nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening met bijbehorende voorzieningen in een groene setting. De beoogde bestemming is niet-agrarisch en nader uit te werken.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit van de Gemeenteraad behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende perceelslijst.

Dit raadsbesluit treedt de dag na publicatie in de Staatscourant van 3 maart 2011 in werking. Het raadsbesluit vervalt van rechtswege drie jaar na de dagtekening van het besluit, tenzij vóór dat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingsplan is vastgesteld.

Aanbiedingsplicht

Nadat het besluit van de raad in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit begrepen gronden en/of opstallen, wanneer zij hun percelen dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Heerlen te koop aanbieden.

Ter inzage

Het raadsbesluit met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken ligt met ingang van 4 maart 2011 ter inzage in het gemeentehuis van Heerlen, Klantcontactcentrum, Geleenstraat 27 te Heerlen. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten voornoemde kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken onder telefoonnummer: 045-5604674. De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit van de Gemeenteraad kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit van de Gemeenteraad in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij de Gemeenteraad van Heerlen, Postbus 1, 6400 AA Heerlen. Het bezwaarschrift moet tenminste bevatten: naam en adres van de bezwaarmaker, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar, en moet ten slotte voorzien van zijn van de datum als ook de handtekening van de bezwaarmaker.

Omdat het indienen van een bezwaarschrift de werking van het besluit van de Gemeenteraad niet opschort, kan desgewenst een verzoek om voorlopige voorziening bij de arrondissementsrechtbank te Maastricht, Postbus 1988, 6201 BZ te Maastricht worden ingediend.

Naar boven