Bekendmaking mer-beoordelingsbesluit Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlagtwedde maken op grond van artikel 7.17, lid 4 van de Wet milieubeheer bekend dat zij hebben besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag om omgevingsvergunning van de heer P.A.G. Hendriks, Moersloot 149, 9561 VH Ter Apel, ten behoeve van het veranderen van zijn vleesvarkenshouderij op de percelen Moersloot 147 en 149 te Ter Apel, kadastraal bekend gemeente Vlagtwedde, sectie U, no. 1095, geen milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld.

De verandering betreft op Moersloot 149 de bouw van twee zeugenstallen. De zeugenstal waarvoor eerder een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer werd verleend wordt niet gebouwd. De op het perceel aanwezige vleesvarkensstal wordt geschikt gemaakt voor het houden van opfokzeugen en zeugen. Op perceel Moersloot 147 betreft de verandering de bouw van een nieuwe vleesvarkensstal en mestsilo. Een van de twee bestaande vleesvarkensstallen wordt geschikt gemaakt voor het houden van gespeende biggen, de andere wordt daarvoor gedeeltelijk geschikt gemaakt.

Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 3 maart 2011, tijdens normale kantoruren, ter inzage op de afdeling Ruimte van het gemeentehuis, Dorpsstraat 1 te Sellingen. Indien u buiten kantooruren de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor vooraf een afspraak maken (0599-320208).

Het besluit dat geen milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld betreft een besluit ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om omgevingsvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen dit besluit geen bezwaar en beroep mogelijk, tenzij dit besluit de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Andere belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de omgevingsvergunning op grond van de Wel algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Sellingen, 2 maart 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven