Ontwerpbestemmingsplan Kenniskwartier Noord West, Milieueffectrapport Zuidas – de Flanken (project-MER) en ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het bouwen van een kantoorgebouw en het maken van een uitweg voor de parkeergarage

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 7.30 van de Wet milieubeheer en artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Met ingang van 3 maart 2011 liggen in het kader van een gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking als bedoeld in paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening, met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, gedurende een termijn van zes weken gelijktijdig ter inzage:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Kenniskwartier Noord West met de daarop betrekking hebbende stukken;

  • Het Milieueffectrapport Zuidas – de Flanken met de daarop betrekking hebbende stukken;

  • Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (DMB nr. HZ_WABO-2011-000899) voor het bouwen van een kantoorgebouw met onderliggende parkeergarage aan de Gustav Mahlerlaan, alsmede het maken van een uitweg voor de parkeergarage, met de daarop betrekking hebbende stukken.

Op de voorgenomen besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ter inzagelegging vindt plaats op de volgende adressen:

  • Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

  • Loket Tripolis van stadsdeel Zuid, Burgerweeshuispad 301, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

  • Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Cruquiusweg 5 (Zeeburghuis), Amsterdam, voor het publiek geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het MER Zuidas – de Flanken met de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens digitaal raadpleegbaar via www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen.

Ontwerp Bestemmingsplan Kenniskwartier Noord West

Het bestemmingsplangebied wordt globaal begrensd door het talud van de A10 en de op- en afrit S108 aan de noord/westzijde, door het voormalige Tennispark Popeye Goldstar aan de oostzijde en door de Gustav Mahlerlaan aan de zuidzijde.

Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van een kantoorgebouw. Tevens worden in het bestemmingsplan het parkeren, de ontsluiting, een fietsenstalling, de openbare ruimte, nutsvoorzieningen (waaronder een rioolgemaal) en het groen geregeld.

Milieueffectrapport Zuidas – de Flanken

Met betrekking tot de verdere ontwikkeling van de zogenoemde Flanken van de Zuidas is een Milieueffectrapport (MER) opgesteld. In dit MER Zuidas – de Flanken zijn de effecten van de ontwikkeling op het milieu onderzocht. Het gaat om de grootschalige ontwikkeling van kantoren, woningen en voorzieningen.

De projectgebieden die deel uitmaken van de Flanken van de Zuidas zijn gelegen aan weerszijden van de A10. De A10-zone (ZuidasDok) maakt hiervan geen onderdeel uit. Aan de noordzijde van de A10 wordt het gebied globaal begrensd door de Amstelveenseweg in het westen, door het Zuider Amstelkanaal, de Fred. Roeskestraat, Prinses Irenestraat, Wielingenstraat en President Kennedylaan in het noorden, en door de Graafschapstraat, Soetendorpstraat, Zuidelijke Wandelweg en Kleine Wetering in het oosten. Aan de Zuidzijde van de A10 wordt het gebied globaal begrensd door de afrit S 108 in het westen, de De Boelelaan in het zuiden en door de Europaboulevard in het oosten.

Omgevingsvergunning voor het bouwen van een kantoorgebouw/het maken van een uitweg

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning heeft betrekking op het bouwen van een kantoorgebouw aan de Gustav Mahlerlaan, ter plaatse van de huidige tramlus, alsmede het maken van een uitweg voor de onder het gebouw gesitueerde parkeergarage. De aangevraagde omgevingsvergunning past binnen het ontwerp bestemmingsplan Kenniskwartier Noord West.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het MER Zuidas – de Flanken en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning naar voren brengen.

Overeenkomstig artikel 7.32, lid 3, van de Wet milieubeheer (Wm) kunnen zienswijzen op het MER slechts betrekking hebben op de inhoud van het MER, het niet voldoen van het rapport aan de bij of krachtens artikel 7.23 Wm gestelde regels dan wel op onjuistheden die het rapport bevat.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en/of het MER Zuidas – de Flanken kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunnen naar voren worden gebracht bij Burgemeester en Wethouders van Amsterdam. In alle gevallen kunnen de schriftelijke zienswijzen worden gestuurd aan de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, t.a.v. M. Godschalk, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020 552 7797.

Amsterdam, 2 maart 2011

Burgemeester en wethouders,

H. de Jong,

secretaris.

E.E. Van der Laan,

burgemeester.

Naar boven