Voornemen tot het nemen van een projectbesluit en een bouwvergunning voor het verplaatsen van de bouwmogelijkheid van de overkapping, Torenlaan 88–90 (artikel 3.10 Wro)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat ze het voornemen heeft om een projectbesluit als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) vast te stellen en een bouwvergunning te verlenen om een overkapping over een buitenrijbaan te kunnen bouwen op een afstand van 1 meter van de bestemmingsgrens, in plaats van 10 meter.

Het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied voorziet reeds in de bouwmogelijkheid van een overkapping van de bestaande buitenrijbaan. Het voorgenomen bouwplan kan niet gerealiseerd worden omdat het geldende bestemmingsplan een regel bevat dat er een afstand van 10 meter tot de bestemmingsgrens aangehouden moet worden, terwijl de werkelijke afstand 1 meter bedraagt.

Op 24 november 2010 heeft de raad van de gemeente Baarn besloten om de projectprocedure ex art 3.10 Wro voor deze overkapping te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders.

Ter voorbereiding van het projectbesluit wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.11 Wro. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit inclusief de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage worden gelegd, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over het projectbesluit en de bouwvergunning neemt.

Wilt u een zienswijze indienen?

Het ontwerpprojectbesluit kunt u, samen met ruimtelijke onderbouwing en de aanvraag inzien in het gemeentehuis van vrijdag 4 maart 2011 tot en met donderdag 14 april 2011 tussen 8.00 uur en 12.00 uur bij de balie Frontoffice (andere tijden op afspraak). U kunt het plan ook digitaal raadplegen op de gemeentelijke website: www.baarn.nl door de knop ‘bestemmingsplannen’ te selecteren. Voorts is het plan opgenomen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Eenieder kan gedurende deze periode schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpprojectbesluit kenbaar maken. Het indienen van een schriftelijke zienswijze is mogelijk bij het college van burgemeester en wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA te Baarn. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met Mw. M. Mol-van Zelst via telefoonummer (035) 548 17 29 of (ma–woe–do) mw. M. Hepp via telefoonnummer (035) 548 18 54.

Naar boven