Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Sportpark Leidsche Rijn Park Zuid

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 3 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Sportpark Leidsche Rijn Park Zuid.

Plangebied en doelstelling

Het sportpark van VV De Meern ligt aan de westzijde van Utrecht in het deelgebied van Leidsche Rijn: Leidsche Rijn Park. De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door Esdoornlaan, sportvereniging VV De Meern, Burgemeester Middelweerdbaan, het zwembad Fletiomare en het politiebureau.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de ruimtelijke uitbreiding van het bestaande sportpark van VV De Meern planologisch-juridisch mogelijk te maken, om daarmee tevens indirect een capaciteitsuitbreiding te faciliteren van MHC Fletiomare. Het plan richt zich daarnaast op beheer van de bestaande situatie en het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) ligt met ingang van 3 maart 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 13 april 2011 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Informatiecentrum Leidsche Rijn

    Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Sportpark Leidsche Rijn Park Zuid is ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Deze rapporten kunt u wel downloaden van de gemeentelijke website.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Mevrouw mr. M. Paumen

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van:

'ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Sportpark Leidsche Rijn Park Zuid'.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. De ter inzage termijn loopt tot en met 13 april 2011.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven