Voorbereidingsbesluit ‘RMP Maastricht Noord’

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 22 februari 2011 heeft besloten te verklaren een bestemmingsplan voor te bereiden voor de gebiedsontwikkeling ‘Ruimtelijk Mobiliteitspakket Maastricht Noord’.

Tijdens de werkingsduur van dit voorbereidingsbesluit kunnen aanvragen om omgevingsvergunningen worden aangehouden. Daarnaast bevat het voorbereidingsbesluit een gebruiksverbod.

Het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt wordt ongeveer begrensd door de Sandersweg, het gebied ten zuiden van de Rioolwaterzuiveringsinstallatie, Jaagpad West, het gebied ten zuiden van de wijk Boschpoort, Voedingskanaal, de Noorderbrug en een deel van de aangrenzende bedrijfsterreinen en vervolgens aan de oostzijde van de Maas: het zuidelijk deel van een bedrijfsterrein ten noorden van de Viaductweg, Franssensingel, Frontensingel, Cabergerweg, Kastanjelaan, Fort Willemweg en Cabergerweg tot aan de Sandersweg.

Terinzagelegging

Met ingang van 26 februari 2011 ligt het voorbereidingsbesluit en bijbehorende stukken voor de duur van zes weken ter inzage. Dit betekent dat:

  • het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken tijdens openingsuren ter inzage ligt bij het Gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Openingstijden: van maandag t/m woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur, donderdag van 13.30 uur tot 19.00 uur;

  • het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende stukken digitaal opvraagbaar zijn op de gemeentelijke website: http://www.maastricht.nl/web/GemeenteLoket/Ruimtelijke-plannen-in-procedure.htm

  • het voorbereidingsbesluit wordt verbeeld op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.vbRMPNoord-vg01;

  • de bronbestanden van het voorbereidingsbesluit en bijbehorende stukken tijdens de termijn van terinzagelegging digitaal beschikbaar worden gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html.

Dit besluit treedt in werking de dag nadat het bekend is gemaakt en heeft een werkingsduur van een jaar. Ingevolge art 8:5, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar/beroep mogelijk.

Maastricht, 25 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

de secretaris,

J.D. Nauta.

De burgemeester,

O. Hoes.

Naar boven