Kennisgeving vaststelling bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Simpelveld maken bekend dat de gemeenteraad bij besluiten van 20 januari 2011 de volgende plannen heeft vastgesteld:

  • het bestemmingsplan ‘Molsberg/Hulsbergweg’;

  • het bestemmingsplan ‘Baneheiderweg naast 52 – Baneheide 26’

Bij de vaststelling zijn, naar aanleiding van inwerkingtreding van de Wabo per 1 oktober jongstleden, enkele tekstuele wijzigingen aangebracht in de bestemmingsplannen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen zoals deze ter inzage hebben gelegen.

Het bestemmingsplan ‘Molsberg/Hulsbergweg’ voorziet in het bouwen van een veestal (inclusief veevoederopslag), de sloop van een bestaande veestal en de bouw van een woonhuis op het perceel Molsberg 54 te Simpelveld, kadastraal bekend als gemeente Simpelveld, sectie A, nr.1413, 1975, 2343, 2375, 2376, 2356, 2357 en 2358.

Het bestemmingsplan ‘Baneheiderweg naast 52 – Baneheide 26’ voorziet in de sloop van 615 m2 aan stallen/bedrijfsgebouwen op het perceel aan de Baneheide 26 te Baneheide, kadastraal bekend als gemeente Simpelveld, sectie K, nummer 351, en de bouw van een compensatiewoning aan de Baneheiderweg ong. te Bocholtzerheide kadastraal bekend als gemeente Simpelveld, sectie K, nummer 217.

De vastgestelde bestemmingsplannen liggen op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf 3 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis aan de Markt 1 in Simpelveld.

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. U kunt de digitale bestemmingsplannen raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de gemeentelijke website www.simpelveld.nl kunt u eveneens een link vinden naar deze bestemmingsplannen.

Tegen de besluiten omtrent vaststelling kan gedurende de hiervoor genoemde zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingediend, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift, als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

De bestemmingsplannen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Grondgebiedzaken, telefoonnummer (045) 5448311.

Voornemen hogere grenswaarde wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn positief te beschikken op navolgende verzoeken hogere grenswaarde Wet geluidhinder:

  • Baneheiderweg naast huisnummer 52 te 6351 JR Bocholtz inzake de realisatie van een woning.

Uit het uitgebracht akoestisch rapport blijkt dat de belasting op de voorgevel van de woning 56dB bedraagt. De voorkeurgrenswaarde op grond van de wet geluidhinder bedraagt 4dB.

Voor het verlenen van de bouwvergunning is het derhalve noodzakelijk dat een hogere geluidswaarde op grond van de wet geluidhinder wordt vastgesteld.

U kunt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie bij de afdeling Grondgebiedzaken, Markt 1 te 6369 AH Simpelveld.

Gedurende deze termijn kan eenieder schriftelijk, dan wel mondeling na afspraak, (tel: 045-544 83 11), zienswijzen omtrent het voornemen naar voren brengen. Brieven dienen te worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Simpelveld, Postbus 21000, 6369 ZG Simpelveld. Het indienen van een zienswijze is, naast het zijn van belanghebbende, een voorwaarde om tegen het uiteindelijke besluit beroep te kunnen instellen.

Simpelveld, 2 maart 2011

Naar boven