Ontwerpbestemmingsplan ‘Kanaaldorpen’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorend ontwerpraadsbesluit:

  • ‘Bestemmingsplan Kanaaldorpen’

met ingang van 2 maart 2011 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. U kunt het genoemde ontwerpbestemmingsplan met bijbehorend ontwerpraadsbesluit digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & Leven’ / ‘Bestemmingsplannen’). Ook is het ontwerpplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Met het bestemmingsplan ‘Kanaaldorpen’ worden de verouderde bestemmingsplannen voor Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Nieuwediep, Bareveld en Aqualanda herzien en samengevoegd tot één nieuw bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Kanaaldorpen’ dat augustus/september 2010 ter inzage heeft gelegen. Genoemd ontwerpbestemmingsplan is op onderdelen inhoudelijk gewijzigd ten opzichte van het ter inzage gelegde voorontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen hebben betrekking op de ingediende inspraakreacties die in het plan als bijlage zijn opgenomen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad, Postbus 93, 9460 AB Gieten.

Voor het mondeling inbrengen van een zienswijze zijn 2 middagen gereserveerd. Het betreft dinsdagmiddag 5 april 2011 en woensdagmorgen 6 april 2011. De mondelinge zienswijzen worden in dat geval ten overstaan van 2 ambtelijke medewerkers op het gemeentehuis te Gieten ingebracht. Indien u van de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze in te brengen, gebruik wenst te maken, dient u dit vooraf, maar uiterlijk voor 1 april 2011 kenbaar te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, tel. (0592)-267757 of bij afwezigheid (0592)-267793.

Naar boven