Kennisgeving Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer

Beschikking op de vergunningaanvraag van Stichting DLO te Wageningen voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen

Op 17 februari 2011 is door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, in overeenstemming met de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, vergunning verleend op de aanvraag met kenmerk PorM/RB IM 10-006 aan Stichting DLO te Wageningen voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer. Op 22-11-2010 had Stichting DLO een daartoe strekkende aanvraag ingediend.

De aanvraag betreft kleinschalige werkzaamheden met genetisch gemodificeerde aardappelplanten met verminderde vatbaarheid voor Phytophthora infestans.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de gemeenten:

  • Borger-Odoorn, in de omgeving van Valthermond;

  • Lelystad, in de omgeving van Lelystad;

  • Wageningen, in de omgeving van Wageningen;

  • Venray, in de omgeving van Vredepeel;

  • Binnenmaas, in de omgeving van Westmaas.

Procedure

Voor de behandeling van de aanvraag van Stichting DLO is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure doorlopen, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Vanaf 23-12-2010 is de ontwerpbeschikking ter inzage gelegd en konden tot en met 02-02-2011 mondelinge of schriftelijke zienswijzen worden ingediend. In deze periode zijn mondelinge en schriftelijke zienswijzen ingediend. De ingebrachte zienswijzen hebben niet geleid tot wijzigingen in de vergunning.

Inzage beschikking

De beschikking en de overige relevante stukken liggen vanaf 2 maart 2011 op werkdagen ter inzage bij het Ministerie van IenM, afdeling Documentaire Informatie (C01 70), Rijnstraat 8 te Den Haag. De stukken kunnen daar ingezien worden (op maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur) na afspraak via telefoon of e-mail (telefoon 070-339 31 56, e-mail: secretariaat.risicobeleid@minvrom.nl).

De bezoeker dient zich te melden bij de receptie.

Deze kennisgeving, de beschikking en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina http://bggo.rivm.nl.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tot en met 13 april 2011 beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen. Het beroepschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien.

De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen deze beschikking beroep aantekent.

De beschikking treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij voor deze datum een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070-426 44 26.

Naar boven