Bestemmingsplan Orinocodreef en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto artikel 3:11 en 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 3 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het op 17 februari 2011 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Orinocodreef en het besluit hogere waarden (HW 1034).

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen in de ‘Klopvaartbuurt’ in de wijk Overvecht. Het plangebied wordt globaal begrensd door woongebouwen die geörienteerd zijn op de Franciscusdreef, door de woonwagenlocatie die wordt ontsloten door een zijweg van de Orinocodreef, door de Vechtzoom en door de Orinocodreef.

De hoofddoelstelling van dit bestemmingsplan is de herontwikkeling op de locatie Orinocodreef planologisch-juridisch mogelijk te maken. Het gaat om de bouw van circa 65 woningen. Het plan richt zich op het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur, zoals verwoord in de Nota van Uitgangspunten Orinocodreef.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. De wijzigingen hebben betrekking op paragraaf 2.3.3 ‘externe veiligheid’. In de paragraaf wordt nu onder andere geanticipeerd op toekomstige wetgeving.

Besluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders hebben een besluit hogere waarden genomen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het bestemmingsplan bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) ligt samen met het besluit hogere waarden (HW 1034) met ingang van 3 maart gedurende zes weken, dus tot en met 13 april 2011 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Overvecht

    Zamenhofdreef 17, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Deze rapporten kunt u wel downloaden van de gemeentelijke website. Het bestemmingsplan en bijlagen is ook in te zien via www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Let op: op www.ruimtelijkeplannen.nl zijn niet alle bijlagen te zien.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn van zes weken begint te lopen daags na deze publicatie. Belanghebbenden, voor zover zij tijdig zienswijzen over het betreffende onderdeel hebben ingediend, dan wel aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, kunnen binnen zes weken na terinzagelegging van de besluiten schriftelijk beroep instellen bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven