Ontwerpbestemmingsplan ‘Waterpompstation Utrechtseweg’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, van 3 maart tot en met 13 april 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Waterpompstation Utrechtseweg’ voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Waterpompstation Utrechtseweg’ maakt de realisatie van een nieuw waterpompgebouw mogelijk ten behoeve van de drinkwatervoorziening voor gebied Amersfoortseberg en omgeving. Het plangebied betreft het perceel Utrechtseweg 174.

Op dit perceel wordt het drinkwater opgeslagen. Het water moet ter plaatse onder druk worden gebracht om te kunnen distribueren. De huidige pompinstallatie in de watertoren is verouderd. Het gevolg is dat de levering van drinkwater in het gebied niet meer zeker is vanwege een te lage waterdruk.

Procedure

Van 3 maart tot en met 13 april 2011 ligt het digitale ontwerpbestemmingsplan voor iedereen ter inzage via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en in pdf via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op ‘Berg’). Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden ingezien in het Stadsinformatiecentrum De Observant aan het Stadhuisplein 7. De Observant is op werkdagen geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Tevens kunnen belanghebbenden van 3 maart tot en met 13 april 2011 schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, kunt u telefonisch een afspraak maken met mevrouw M. Mitkov via nummer (033) 469 4961.

Naar boven