Ontwerpbestemmingsplan ‘Bloemketerp’

B&W van Franekeradeel maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bloemketerp’ vanaf 3 maart 2011 zes weken tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis (Harlingerweg 18 te Franeker) of digitaal is te bekijken via www.franekeradeel.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl

Het bestemmingsplan ‘Bloemketerp’ geeft een planologisch-juridische regeling voor een gebied gelegen ten noordoosten van het centrum van Franeker. Het plangebied wordt aan de west- en zuidzijde begrensd door de Dongjumervaart en de Noordergracht en aan de zuidzijde door de Leeuwarderweg. De oost- en noordzijde van het plangebied wordt begrensd door de Burgemeester J Dijkstraweg.

Het plan heeft grotendeels een conserverend karakter. Grootschalige, nieuwe ontwikkelingen die nog niet eerder planologisch waren geregeld zijn niet aan de orde. De verleende vrijstellingen voor onder andere de vestiging van twee supermarkten, uitbreiding van het parkeerterrein, de bouw van een nieuwe garage en de bouw van enkele woningen aan de Leeuwarderweg zijn vertaald in dit nieuwe bestemmingsplan.

Tijdens de termijn van inzage van het ontwerpbestemmingsplan kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 58, 8800 AB Franeker). Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Jorrit Mulder van de afdeling Bouwen en Milieu, telefonisch te bereiken op 0517-380 380.

Naar boven