Voorbereidingsbesluit Bedrijventerreinen met geluidsruimte

Burgemeester en wethouders van Veendam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 februari 2011 heeft besloten te verklaren dat voor de bedrijventerreinenzone een herziening van de bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen wordt voorbereid ten behoeve van een regeling voor de actualisering van het bestemmingsplan, alsmede voor het opnemen van een geluidtoedeling per kavel, zulks met het oog op een doelmatige verdeling van de beschikbare geluidruimte.

Het gebied waarop dit voorbereidingsbesluit betrekking heeft, omvat een groot deel van de bedrijvenzone. Op de bij het besluit behorende kaart zijn de grenzen exact aangegeven.

Het doel van het voorbereidingsbesluit is om ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan in afwachting van het te actualiseren bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen en met name om de bouw van nieuwe bedrijfswoningen te voorkomen en het innemen van extra geluidsruimte. Met het oog daarop is het op grond van dit voorbereidingsbesluit ook verboden om in dit gebied het gebruik te wijzigen van bestaande bebouwing zonder ontheffing van burgemeester en wethouders.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 2 maart 2011 en ligt met ingang van die datum met bijbehorende tekening voor eenieder ter inzage in de gemeentewinkel (Raadhuisplein 5, geopend op maandag van 12.30 tot 16.00 uur, van dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur). Het voorbereidingsbesluit is ook te raadplegen op www.veendam.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Veendam, 1 maart 2010

Naar boven