MER Bestemmingsplannen Delft-Zuidoost en Ontwerpbestemmingsplan Pauwmolen ter inzage

Met ingang van 1 maart 2011 liggen het milieueffectrapport voor bestemmingsplannen in Delft-Zuidoost en het ontwerpbestemmingsplan Pauwmolen ter inzage. Iedereen krijgt de gelegenheid om een reactie te geven op deze documenten.

MER Bestemmingsplannen Delft-Zuidoost

Delft Zuidoost is het gebied tussen de A13, de Kruithuisweg, de Schie en de Oostpoortweg. Voor dit gebied wordt de komende jaren een aantal bestemmingsplannen voorbereid. Voor deze bestemmingsplannen wordt de procedure van de milieueffectrapportage (m.e.r.-procedure) doorlopen. In het kader daarvan zijn op 24 juni 2010 richtlijnen vastgesteld door de gemeenteraad van Delft. Daaropvolgend is een milieueffectrapport (het MER) opgesteld. In het MER zijn de milieugevolgen van alternatieven, waaronder het zogenaamde Meest Milieuvriendelijk Alternatief (MMA), voor een aantal samenhangende ontwikkelingen in Delft Zuidoost op hoofdlijnen beoordeeld. Ook is, mede op basis van de milieueffectbeschrijving, een voorkeursalternatief (VKA) vastgesteld. Op 24 februari 2011 is het MER aanvaard door de gemeenteraad.

Op grond van art. 7.20 van de Wet milieubeheer (oud) wordt het MER met ingang 1 maart a.s. ter inzage gelegd (tezamen met ontwerpbestemmingsplan Pauwmolen, het eerste ontwerpbestemmingsplan waarvoor het MER de onderbouwing vormt) en krijgt eenieder de gelegenheid zienswijzen op het MER uit te brengen. De zienswijzen kunnen voor wat betreft het MER slechts betrekking hebben op mate waarin het MER voldoet aan de richtlijnen en aan de wettelijke vereisten, dan wel op onjuistheden die het rapport bevat.

Ontwerpbestemmingsplan Pauwmolen

De locatie Pauwmolen ligt langs de A13. Aan de noordzijde vormt de Delfgauwseweg de begrenzing. De westgrens wordt gevormd door de Jan de Oudeweg, terwijl aan de zuidzijde de grens ligt aan de zijde van de Reinwaterkelders. Voor deze locatie is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het bouwplan, waarop dit bestemmingsplan is gebaseerd, voorziet in de bouw van een woongebouw met studenteneenheden aan de kant van de A13 en sociale woningen in een appartementengebouw aan de zijde Jan de Oudeweg met daarvoor een groenzone.

Het hiervoor genoemde MER vormt een gedeeltelijke onderbouwing van de keuzes die zijn gemaakt in het ontwerpbestemmingsplan. Aanvullend op het MER is nog een aantal meer gedetailleerde (milieu-)onderzoeken uitgevoerd.

Bekijken van het MER en het ontwerpbestemmingsplan

Iedereen kan het MER, het ontwerpbestemmingsplan en de aanvullende onderzoeken vanaf 1 maart 2011 tot en met 11 april 2011 bekijken bij de Stadswinkel, Phoenixstraat 16, openingstijden:

op afspraak: maandag t/m donderdag van 8 tot 17 uur en vrijdag van 8 tot 20 uur;

zonder afspraak: maandag t/m vrijdag van 8 tot 12.30 uur.

Bij de Stadswinkel kunt u een exemplaar van het MER en het ontwerpbestemmingsplan kopen.

Ook kunt u het MER, het ontwerpbestemmingsplan en de aanvullende onderzoeken inzien op de gemeentelijke website www.delft.nl naar ‘Inwoners’ naar ‘Gemeente en democratie’ naar ‘Democratie en inspraak’ en dan door klikken naar ‘Plannen ter inzage’.

Ten slotte kunt u kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien opwww.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid hebt om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart.

Reageren op het MER en het ontwerpbestemmingsplan

U kunt gedurende de inzagetermijn reageren op het MER en/of het ontwerpbestemmingsplan door uw zienswijze te sturen naar:

De gemeenteraad van Delft,

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw schriftelijke reactie (zienswijze) moet u duidelijk uw naam en adres vermelden. Ook moet u aangeven of u op het MER, het ontwerpbestemmingsplan of op beide documenten reageert. U kunt uw reactie tot en met 11 april 2011 indienen. Mocht u een mondelinge zienswijze willen indienen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via het secretariaat van het Vakteam Ruimtelijke Ordening, telefoonnummer 015-2602141.

Procedure

Na afloop van bovengenoemde termijn worden de ingediende zienswijzen doorgezonden aan de Commissie voor de m.e.r. Deze onafhankelijke commissie zal daaropvolgend binnen vijf weken een toetsingsadvies over het MER uitbrengen.

Iedereen die heeft gereageerd op het MER en/of het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een nota, waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota Zienswijzen wordt tezamen met het eventueel aangepaste bestemmingsplan voor vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De raad bepaalt of het bestemmingsplan, voordat het bestemmingsplan in de gemeenteraad wordt behandeld, in de Raadscommissie wordt besproken. Het vaststellen van het bestemmingsplan wordt gepubliceerd in de Staatscourant en een huis-aan-huisblad.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stadswinkel via telefoonnummer 14015 of via www.delft.nl

Naar boven