Voorontwerp bestemmingsplan Meeden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken conform artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat zij een voorontwerp bestemmingsplan hebben opgesteld voor nagenoeg het gehele dorp Meeden.

Zakelijke inhoud

Het voorontwerp heeft betrekking op nagenoeg het gehele bebouwde gebied van het dorp (gebied Hereweg tussen Duurkenakker en de grens met Westerlee, het woongebied ten noorden van de Hereweg, de linten Burgemeester Venemastraat en Badweg, de omgeving sportvelden alsmede delen van de Beneden Veensloot). Het voorontwerp regelt de planologische situatie en biedt (kleinschalige) perceelsgebonden ontwikkelingsmogelijkheden. Aanleiding is de actualisering van de bestaande verouderde plannen, de Dorpsvisie Meeden en de verplichting vanuit de Wet ruimtelijke ordening.

Inspraak

In het kader van de gemeentelijke inspraakverordening wordt het voorontwerp onderworpen aan inspraak. Met ingang van maandag 28 februari 2011 ligt het voorontwerp gedurende een termijn van 6 weken tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Muntendam (kamer 203) en in het Steunpunt Meeden, Tussen Baide Meulens 18. Het voorontwerp is ook digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.menterwolde.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast wordt er op woensdag, 9 maart 2011 over het voorontwerp een inloopbijeenkomst in het dorpshuis te Meeden gehouden. Deze bijeenkomst duurt van 17.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze (informele) bijeenkomst kunt u kennisnemen van het voorontwerp en kunt u vragen stellen aan de gemeentelijke vertegenwoordigers.

Belanghebbenden kunnen binnen de termijn van 6 weken naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam of via e-mail info@menterwolde.nl. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Hazekamp, tel. (0598) 658881 of mevrouw M. Bakker, tel. (0598) 654704 van het bureau Ruimte.

Vooroverleg

Het voorontwerp wordt tevens voor overleg ex artikel 3.1.1. Bro toegezonden aan de provincie, waterschap en andere maatschappelijke organisaties. Ook deze partijen kunnen een reactie geven op het plan. De tijdens de inspraakronde ingediende zienswijzen en de overlegresultaten worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve inhoud van het bestemmingsplan.

Naar boven